Predlagamo 5 filmov, ustreznih za učenje angleščine.

Učenje jezika je veliko lažje, če se ga učimo na zabaven način. Nekaterim tuji jeziki ležijo, drugim malo manj. Zato si slednji lahko jezik pribljižajo na različne načine: z branjem knjig, brskanjem po internetu, poslušanjem pesmi in gledanjem filmov v tujem jeziku s kokicami v rokah, seveda.

V prispevku vam bomo predstavili 5 filmov za učenje angleščine.

Zakaj je gledanje filmov priporočljiv način za učenje jezika?

Poslušanje maternih govorcev v filmih pripomore k boljši komunikacij v tujem jeziku ter k pravilnejši izgovorjavi besed.

Za večino učenje besed pri pouku ni najlažje. Ko pa besede umestimo v kontekst, pa si jih je veliko lažje zapomniti. V filmih so besede del zgodbe, kar pripomore k boljši zapomnitvi.

Poleg bogatenja besedišča, pa se skozi filme lahko veliko naučimo tudi o določeni kulturi. Kultura in jezik sta zelo povezana. Zakaj se ne bi učili obolega hkrati?

Kako se učilti skozi filme?

  • Izbirajte le vam zanimive filme.
  • Izbirajte filme z lahkotno vsebino.
  • Ne belite si glave, če ne boste razumeli vsake besede v filmu. Da boste razumeli bistvo, je dovolj, če razumete 70%.
  • Ponovite zanimive izjave igralcev, zapišite si jih in jih izgovorite na glas.
  • Probajte film gledati brez podnapisov, ali pa si nastavite podnapise v tujem jeziku. Tako boste lahko videli tudi, kako je določena beseda napisana.

Pri toliko filmih je težko izbrati tistega, ki bo ustrezen za učenje angleščine. Mi svo vam pripravili listo petih, ki vam je lahko v pomoč pri izbiri:

  1. Kraljevi govor (The King’s Speech) – odlična izbira za učenje jezika, saj se cel film fokusira na pravilno izgovorjavo angleških besed.
  2. Kraljica (The Queen) – bomo kar ostali pri kraljevi tematiki, saj v filmu Kraljica prevladuje prefinjen britanski dialekt, zgodba pa seveda temelji na življenju angleške kraljeve družine.
  3. Čarovnik iz Oza (The Wizard of Oz) – jezik se lahko učite tudi skozi bolj lahkotno vsebino v filmu Čarovnik iz Oza, ki je eden izmed svotovno najbolj znanih filmov in prikazuje zgodbo deklice, si želi rešiti iz čarobne dežele.
  4. Forrest Gump – eden izmed razlogov zakaj izbrati ta film je, da Forest govori zelo počasi in se ga lahko razume. Hkrati pa uporablja kar nekaj slengovskih izrazov in je zato film primeren tudi za tiste, ki jezik že bolj obvladate.
  5. Notting Hill – nismo pozabili tudi na romantične duše. V kolikor vam je bližje romantična tematika, vam predlagamo ogled filma Notting Hill, kjer lahko vadite in spoznavate razlike med britansko in ameriško angleščino.

Sedaj pa kokice v roke in… akcija!