fbpx

Blog

Blog2022-01-22T10:50:55+00:00

TEGA PRI NAS NE POČNEMO!

Pri Jezikovnem inštitutu Didaktum smo specializirani za organizacijo jezikovnega izobraževanja v podjetjih. Vodja poslovnega programa je naša Veronika Zajc , ki že 8. leto organizira jezikovne tečaje za največja slovenska podjetja. V tem času je organizirala tečaje v PREKO 200 podjetjih, fakultetah, bolnišnicah, ministstvih po vsej Sloveniji!

Kaj je ključ do zaupanja?

Pred pričetkom tečajev vsakemu podjetju prisluhnemo ter na podlagi želja, potreb in pričakovanj oblikujemo program, ki je docela primeren za podjetje in zaposlene na način, da slednji od tečaja […]

Facts about the Slovenian Language

Slovenian language is spoken by about 2.5 million speakers worldwide. It was the first written Slavic language.

It is spoken by Slovenian minorities in the bordering counters of Italy, Croatia, Hungary, and Austria. As a result of a migration at the beginning of the twentieth century Slovene can also be heard in Ohio, USA. After WWII, many Slovenians left their home country and moved to Argentina, so the Slovenian language is also present in South America. Other countries with Slovenian […]

Učiteljica Magda Korbar Koren

Magda Korbar Koren, naravna govorka nemškega jezika, strokovnjakinja za poučevanje poslovne nemščine višjih kadrov v različnih podjetjih in ekspert za pripravo na izpite za pridobitev certifikata Goethe-instituta.

Učiteljica Magda Korbar Koren

V ponos nam je, da se je naši ekipi pridružila vrhunska učiteljica Magda Korbar Koren, ki bo kot vodja germanistov našim že tako izjemnim učiteljem v pomoč s strokovnimi nasveti pri njihovem pedagoškem delu in izbiri ustreznih gradiv, prilagojenih vsakemu tečaju / podjetju posebej.

Od […]

Kako se svet smeji na spletu

Po celem svetu se ljudje smejimo pribljižno na enak način. Vsi prepoznamo smeh sočloveka ne glede na to, iz katerega kotička sveta prihaja. Pa vendar se pogled na smeh med različnimi jeziki in kulturami precej razlikuje. To se kaže na način, kako govorci različnih jezikov na različne načine zapisujejo smeh. Pa poglejmo nekaj primerov ?

Naučite se kateregakoli jezika

Praktični nasveti za vse, ki se želite naučiti tujega jezika

Kako se naučiti kateregakoli jezika?

Življenje v ‘instant’ kulturi nam na vsakem koraku narekuje, da moramo stvari početi hitro in učinkovito. Žal pri veliko stvareh ni bližnjic, to pa še posebej velja za učenje jezikov. Učenje vam lahko olajša nekaj uporabnih nasvetov:

  1. Vedite, zakaj se jezika učite

To zveni kar očitno, vendar se morate pred učenjem jezika dejansko vprašati, zakaj se jezika želite naučiti. Če ne boste imeli dobrega razloga, se lahko […]

Kako se učiti angleško skozi filme?

Predlagamo 5 filmov, ustreznih za učenje angleščine.

Učenje jezika je veliko lažje, če se ga učimo na zabaven način. Nekaterim tuji jeziki ležijo, drugim malo manj. Zato si slednji lahko jezik pribljižajo na različne načine: z branjem knjig, brskanjem po internetu, poslušanjem pesmi in gledanjem filmov v tujem jeziku s kokicami v rokah, seveda.

V prispevku vam bomo predstavili 5 filmov za učenje angleščine.

Zakaj je gledanje filmov priporočljiv način za učenje jezika?

Poslušanje maternih govorcev v filmih pripomore k boljši komunikacij v tujem […]

Kako izbrati ustrezno jezikovno šolo za vas?

Pri poplavi jezikovnih šol je izredno težko izbrati tisto pravo, ki vam bo pisana na kožo.

Za vas smo izbrali 5 najpogosteje postavljenih vprašanj s strani naših bodočih tečajnikov. Eno izmed največkrat postavljenih vprašanj zanimivo ni bilo niti vezano na sam tečaj ? to je bilo: ‘’Ali je pred učilnicami Jezikovnega inštituta Didaktum parkirišče in ali je plačljivo?’’

Pred vsemi našimi učilnicami so parkirišča in to BREZPLAČNA!

Vprašanje #2 ‘’Kako velike so skupine?’’

Naše tečajnike je zanimalo tudi, kako velike so skupine na naših […]

Učenje jezikov in glasba

Ali obstaja povezava med zgodnjim učenjem glasbe in učenjem jezikov?

Ljudje smo glasbo začeli ustvarjati pred približno pol 500.000 leti, govor in jezik pa sta se začela razvijati kakih 300.000 let kasneje. Evolucijski dokazi kažejo, da se je govor razvil iz glasbenih veščin. To pojasni tudi dejstvo, zakaj se v naših možganih prekrivajo glasbene in jezikovne nevronske mreže in zakaj posledično učenje glasbe igra pomembno vlogo pri učenju jezikov.

Vržimo oko na naš podmladek. Številne raziskave so pokazale, da je glasbeni trening […]

Ne zamudi naših poučnih člankov

Naroči se na e-novice