Magda Korbar Koren, naravna govorka nemškega jezika, strokovnjakinja za poučevanje poslovne nemščine višjih kadrov v različnih podjetjih in ekspert za pripravo na izpite za pridobitev certifikata Goethe-instituta.

Učiteljica Magda Korbar Koren

V ponos nam je, da se je naši ekipi pridružila vrhunska učiteljica Magda Korbar Koren, ki bo kot vodja germanistov našim že tako izjemnim učiteljem v pomoč s strokovnimi nasveti pri njihovem pedagoškem delu in izbiri ustreznih gradiv, prilagojenih vsakemu tečaju / podjetju posebej.

Od pevke do učiteljice

Magda se je rodila v Šentjalobu v Rožu na Avstrijskem Kotoškem. Po končani slovenski gimnaziji v Celovcu, se je preselila v Ljubljano, kjer se je poleg študija na Difu, ukvarjala z glasbo. Zaradi njenega moža- trobentača, ki ji je približal ljubezen do glasbe, se je dolga leta ukvarjala s petjem. Tako še danes pomaga pri pisanju in prevajanju pesmi za nekatere slovenske glasbenike. Po končani pevski karieri, pa se je odločila za poklic učiteljice, saj meni, da je delo z ljudmi in predajanje znanja, njeno poslanstvo.

Kakšna je Magda kot oseba?

Ko sem Magdo prvič spoznala, sem takoj začutila, kako srčna in dobra oseba je. To toplino prenaša tudi na svoje učence, s katerimi je Magda v prijateljskem odnosu še dolgo po tem, ko se tečaji zaključijo. In prav to je njena posebnost- združevanje pozitivne energije in toplih odnosov s trdim delom. Magda je namreč izredno zahtevna učiteljica. Sama sebi pravi, malo za šalo, malo za res, da je v učilnici ‘diktator’ ? Od tečajnikov ogromno zahteva, domače naloge jim ne uidejo in konstantno jih sili h komunikaciji v nemščini. Vendar so kljub temu, njene skupine polne in tečajniki se z veseljem vračajo na njene tečaje. Še več, tečajniki vztrajajo na Magdinih tečajih tudi po več let! To pa zato, ker se Magda potrudi, da vsak odnese od njenega tečaja kar največ znanja.

Tečajniki njene tečaje kljub njeni zahtevnosti, opisujejo kot prijetno druženje, kjer se hkrati veliko zabavajo in ogromno naučijo.

Magda je tudi strokovnjakinja za pripravo na izpite za pridobitev certifikata Goethe-instituta in tudi uradna izpraševalka. Lahko se pohvali kar z izjemno uspešnostjo! Pri pripravah na certifikate je še posebej entuziastična, saj pravi, da certifikati ljudem resnično koristijo, bodisi za vpis na tujo univerzo, bodisi pri iskanju dela v tujini.

Poleg tega pa je Magda ‘veteranka’ pri poučevanju poslovne nemščine na vseh nivojih. Magda namreč že 20 let poučuje nemščino številne zdravnike, diplomate, zaposlene na ministrstvih in na številnih podjetjih, in sicer najvišji kader. Poučuje namreč predvsem direktorje. Prav zaradi tega je Magda tako unikatna, saj ima obilico znanja iz najrazličnejših področji poslovne nemščine.

Vabimo vas, da se pridružite našim tečajem za pripravo na pridobitev certifikatov Goethe ali Telc za nemščino ter za Cambridge English za angleščino:

https://www.didaktum.si/priprave-na-mednarodne-izpite/

Za Poslovne tečaje pa vas vabimo, da oddate povpraševanje ter opišete vaše želje in z veseljem vam pripravimo ponudbo:

https://www.didaktum.si/jezikovni-tecaji-za-podjetja/

Pripravila: Veronika Zajc, direktorica Jezikovnega inštituta Didaktum in strokovnjakinja na področju organizacije jezikovnih tečajev za podjetja.